Stranski Učinki

Stranski Učinki

Pegasti badelj stranski učinki
Čeprav so alergijske reakcije oz stranski učinki redki: Nehajte jemati pegasti badelj in poiščite nujno zdravniško pomoč, če imate resne alergijske reakcije, vključno s težavami pri dihanju; otečenem vratu; otekanju ustnic, jezika ali obraza…

Drugi manj resni in redki neželeni učinki pa vključujejo blage želodčne motnje.

Neželeni učinki, ki niso navedeni tukaj, se tudi možni. Pogovorite se s svojim zdravnikom o kakršnem koli neželenem učinku, ki se vam zdi nenavaden ali pa še posebno moteč.

Kdo naj ne bi jemal pripravkov iz pegastega badlja?

Pegasti badelj lahko zavre metabolizem nekaterih zdravil. Preden vzamete pegasti badelj, se posvetujte z zdravnikom, če se katerokoli zdravilo, ki ga jemljete, presnovi z jetrnim encimom CYP3A4. Morda ne boste mogli jemati pripravka ali pa boste morda potrebovali prilagoditev odmerka ali poseben nadzor med jemanjem zdravila (tudi v izogib stranskim učinkom).

Pred jemanjem pripravkov iz begastega badlja se posvetujte s svojim zdravnikom, farmacevtom ali zdravstvenim delavcem,zlasti če imate alergije (rastline), imate kakršnekoli zdravstvene težave ali če jemljete druga zdravila ali druga zeliščna dopolnila saj v nekaterih primerih pegasti badelj morda ne bo priporočljiv in bo lahko tudi povzročil stranske učinke.

Ne jemljite pripravka, če ste noseči ali želite zanositi. Ni znano, ali bo pegasti badelj škodoval nerojenemu otroku.

Ne jemljite pripravkov, ne da bi se najprej pogovorili s svojim zdravnikom, če dojite dojenčka. Prav tako ni znano, ali bo pegasti badelj škodoval dojenčku.

Informacije o uporabi pegasti badelj pri otrocih niso na voljo. Otroku ne dajajte nikakršnega zeliščnega / zdravstvenega dodatka, ne da bi se najprej pogovorili z otrokovim zdravnikom.